به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، بهزاد، ولی زاده اظهار کرد: بحث تولید تنباکوهای تقلبی مانند تولید سایر محصولات غیرمجاز در کشور وجود دارد و یکی از مسائلی که وزارت بهداشت به طور جدی پیگیر آن است، موضوع اضافه کردن عطر و اسانس شیمیایی به محصولات دخانی جهت رفع بوی بد آن است.
رئیس دبیرخانه کنترل دخانیات کشوری وزارت بهداشت ادامه داد: به تازگی کلیپی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن کارگاهی زیرزمینی اقدام به تولید تنباکو با مواد غیرمجاز مانند فضولات حیوانی کرده است که این کارگاه به وسیله بازرسین وزارت بهداشت ضبط و پلمپ شده است.
ولی زاده افزود: اضافه کردن طعم و عطر به مواد تنباکو باعث میشود هنگام سوختن آن، مواد ثانویه و سرطانزا تولید شود.
او بیان کرد: افزودن عطر به محصولات دخانی از نظر قانون ممنوع است، زیرا باعث تحریک و تشویق افراد به مصرف محصولات دخانی میشود.
رئیس دبیرخانه کنترل دخانیات کشوری وزارت بهداشت گفت: مطالعات میدانی نشان میدهد به طور متوسط ۱۴ درصد از افراد بالای ۱۸ سال انواع محصولات دخانی را مصرف میکنند که ۲۵ درصد مرد و ۱۴ درصد زن هستند؛ بر اساس آمارها ۵ درصد از دانشآموزان ۱۳ تا ۱۵ سال محصولات دخانی مصرف میکنند که برای کاهش آن باید برنامهریزی بهتری انجام داد.
ولی زاده ادامه داد: تولیدکنندگان این مواد در خصوص ممنوعیت اضافه کردن طعم و عطر به محصولات دخانی شکایتی علیه وزارت بهداشت کرده بودند که دیوان عدالت اداری دو سال پیش رأی به نفع وزارت بهداشت داده است، اما بعد از گذشت این مدت، هنوز این موضوع اجرا نشده است.
او در ادامه درباره خصوصی کردن سفرهخانههای سنتی گفت: شورای نگهبان خصوصی کردن سفرهخانههای سنتی را یک قانون دانسته است و این موضوع را تفسیر تلقی نمیکند.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزود: خصوصی شدن اماکنی مانند سفرهخانهها به وسیله کمیسیون شوراها به صورت قانون نوشته شده و آن را جهت تصویب به صحن مجلس فرستاده بودند که همزمان جلسهای در مجمع تشخیص مصلحت نظام با همین موضوع برگزار شد؛ مجمع تشخیص خصوصی بودن سفرهخانههای سنتی را مغایر با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در نظام سلامت دانست و این موضوع در مجمع تشخیص به تصویب رسیده است.
او بیان کرد: با ایرادی که مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته است خصوصی شدن سفرهخانهها از صحن مجلس به کمیسیون شوراها برگشته است که به دلیل مصوبه مجمع تشخیص هیچ وقت به قانون تبدیل نمیشود.
ولی زاده گفت: مالیات بر سیگار و مواد دخانی در ایران پایینتر از حد استاندارد و توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است و این صنعت از سوی دشمنان مورد تحریم قرار نگرفته است.
نظر شما